Saturday, December 4, 2010

GREAT SINGLE MOM!!!

hurm.. tiba2 trfikir tntang hidup.. masa silam dan masa depan.. aku kira masa silam ku penuh dgn ujian dan cabaran.. tp aku anggap diriku cukup istimewa.. ya.. krn aku cukup kuat cukup tabah dlm mengharungi nya.. aku tidak tpesong dr kwarasan akal.. 

zaman kanak-kanak ku ckup bbeza dr sdara dan kwn2 ku.. aku dah di ajar dgn ksabaran, di suap dgn kpayahan, diulik dgn kgetiran dan dimandi dgn tangisan sedangkan mereka di ajarkan ksenangan, di suap dgn keenakkan, diulik dgn kselasaan dan dimandi dgn khangatan.. kerana keluarga mereka smpurna.. bapa mencari rezeki, pelindung, menjadi imam dan memenuhi hajat.. sementara ibu menjadi chef, tmpat bermanja, memastikan kselasaan di rumah.. tapi aku..

setelah papa pulang pada NYA, mama la segalanya.. mama lah ibu mama lah bapa.. mama cukup hebat kerana dpt mengurus 11 org anak seorg diri dalam dunia yg penuh ujian dan cabaran.. mama, jgn lah salahkan diri mu jika ada anak mu yg tidak sehebat org lain krn ku tahu mama telah menggunakan segala kudrat yg ada,, I'M PROUD OF YOU!!!

jika ada yg patut dipersalahkan, ALLAH SWT.. DIA yg mengambil papa.. DIA yg bkuasa mmberi rezeki tp kami masih dlm ksusahan.. tp patutkan DIA dpersalahkan. TIDAK!!! aku bersyukur pada NYA.. krn DIA telah memilih kami utk diuji dan ini bermakna kami adalah istimewa pada NYA.. cukup istimewa.. 

MAMA,
mama adalah kebanggaan kami.. mama lah tunjang hidup kami.. mama lah semangat kami.. mama lah menjadikan hidup kami selamat dgn berkat doa mama.. mama lah segala2 nya bagi kami.. i love u mom..

kini semua telah berbeza.. kami telah dididik dgn ckp smpurna.. tiada lg ksusahan dan kperitan.. kita bhagia krn hasil kudrat mu mama.. dan aku, masih belajar.. aku belajar bukan lah semata krn ia dtuntut, bukan la jua krn penting utk diriku.. tp aku ingin mama lihat kejayaan ku..  krn ku tau itu yg plg mbahagiakan mama,, dan aku ingin membawa mama ke mana sahaja mama ingin pergi.. itu matlamat ku dan itu semangat ku skrg.. 

p/s: Ya Allah, bantu lah hamba mu ini dalam mengejar kejayaan di dunia dan akhirat.. amin..

5 comments: